Kirstinkammarin blogi

Takamaan tarinoita


Loading

Kevättä (kesää) kohti

Hyvää Pääsiäistä kirstinkammari.fi

Kuvassa kukkivat kirsikankukat, ihan tämän keväiset, kesä on täällä pian <3

Puolitoista viikkoa sitten kuuntelin ommellessani retroradiota torpalla ja sain hyvän vinkin siitä, miten on jotakin vihreetä pääsiäisen aikaan. Niin minulla kuin jutun haastattelijalla meinaa unohtua se rairuohon oikea kylvöaika ja pääsiäinen mennä vipeltää usein ohitse ruohottomana. Hain heti oksasakset ja lähdin torpan pihapiiriin leikkaamaan oksia. Mukaan tarttui koivua, kirsikkaa, ruusua, mustikkaa, taikinamarjaa, raitaa. Ja nyt minulla kukkii mustikka, kirsikka ja taikinamarja. Ja muut ovat työntäneet vihreetä lehteä oikein urakalla. No, tänä vuonna muistin kylvää rairuohon lisäksi myös ohranjyviä. Niitä olen leikellyt kanoille ja katoaa alta aikayksikön parempiin suihin.

Kirstinkammari.fi

Maalasin kalkkimaalilla lipaston, jonka yläosa laitettiin keittiön nurkan “vaikeaan” paikkaan, sinne jonne ei mitään oikein sovi. Alaosa on Kirstinkammarin puolella ja toimii siellä työtasona. Kuva Hanne Nuutinen

 

Torpassa on aloitettu keittiön remontointi. Viime viikonloppuna minulla oli ystäväpariskunta käymässä Ilomantsista ja miehet urakoivat keittiöön uuden katon. Entiset lastulevyastiankaapit vedettiin seiniltä pois ja takaa paljastui ihanan tummanruskea hirsiseinä, jota en halua peittää. Osa seinistä on paneloitu ja ne maalataan nyt vaaleaksi. Tulee avaruutta ja valoisuutta ihan eri malliin. Pienet ja sievät lautashyllyt koukkuineen saavat ajaa nyt astiakaapin virkaa. Tänne ei ole tarkoitus tuoda ylijäämätavaraa kodin keittiöstä vaan ainoastaan tarpeelliset (ja kauniit) astiat saavat paikan täältä. Ja vaikka astiakaappi onkin suomalainen keksintö, niin tänne tulee pöydälle pieni teline kuivattaville astioille. Ja vanhat keittiöpyyhkeet pääsevät kuivaamaan astioita, ihan niin kuin ennen vanhaan.

 

Kokeilimme jo tehdä tulet hellaankin ja hyvin se veti. Tällä voi jatkossa keittää ne pannukaffit ja tehdä muutakin ruokaa, kunhan saadaan pikkuisen remonttia vielä eteen päin. Jääkaappi olisi vielä hakusessa. Onneksi vielä on viileät ilmat, niin porstua saa toimittaa kylmäkaapin virkaa. Muistan kyllä omasta lapsuudestakin ajan, ettei meillä ollut jääkaappia. Kaikki säilytettiin eteisessä, ei sairaaksi tullut siitä, että olisi ruoka piloille mennyt.

 

 

Kuppi kahvia kirstinkammari.fi

Näistä kupeista on ilo tarjota kaffetta, ei sisällä heinää silloin;)

Kahvihetki kirstinkammari.fi

Kyllä täällä kelpaa olla töissä! Kuva Hanne Nuutinen

Kevät on ollut kiireistä aikaa. Opinnot vievät suuren osan viikon käytettävistä olevista tunneista. Samaan aikaan yritän tehdä kirjanpitoa ja nyt vielä inventaariotakin, sillä yrityksen toinen vuosi tuli täyteen maaliskuun 15. päivä. Ompelen uusia tuotteita, käsveskat ovat saaneet hyvän vastaanoton ja sopivat naisellisine muotoineen hyvin tänne Kirstinkammariin. Uusia ideoita muhii päässä, osa varmaan toteutuu, osa lentää hattarana pilveksi taivaalle. Ei se haittaa, unelmia pitää olla, että jaksaa elää.

Joka päivä, kun menen torpalle ja katson työhuoneeni ovesta sisälle, minut täyttää syvä kiitollisuuden tunne. Voiko ihanampaa työhuonetta ihmisellä olla <3

Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa jokaiselle toivottaa  Kirsti

Ps. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja soitelkaa, jos liikutte täällä päin. Vaikka kaikki ei ole vielä valmista, niin mielelläni otan torpalle vieraita vastaan!

10 Comments

 •    Reply

  Hienoa Kirsti! Sinulla on oikein unelmakammari! <3

 •    Reply

  Kammarissa viihtyy niin Kirsti kuin vieraskin. Kiitos mukavasta viikonlopusta <3

 •    Reply

  Hyvää pääsiäistä sinne Torpalle aikaansa viettäville 😊😊
  Tuo hella ei taida olla se “entinen” mikä siinä oli kun Käkelä Torpan osti ??
  Vai pätkiiköhän mun muisti ???

  •    Reply

   Terttu, kysyin ite Käkelältä asiaa ja sama hella kuuluu olevan 😀 Voi lämmittää vedetkin samalla, kun on sivussa se vesisäiliö.
   Hyvää Pääsiäistä myös sinulle

 •    Reply

  Hyvää pääsiäistä!😊 Hih, Kirstinkammarilla ja minulla on sama syntymäpäivä😍

 •    Reply

  Ihanaista kevättä Kirstinkammariin, laitahan osoite tulemaan, niin kyllä vielä (joskus) saat vieraita…..Aurinkoa Sinulle ja Rakkaallesi, anna vain kevättuulen tuoda ideoita ja uusia asioita elämääsi, osa lähtee tuulen mukaan, osa jää Sinuun ja elää Sinussa ja Sinun kauttasi meille kaikille. Rakkaudellista aikaa.
  P.s. meillä jännitetään nyt: Empun vauva on jo antanut odottaa itseään viikon yli, tänään käynnistetty synnytys….hmmm..mummun vaikea pysyä aloillaan!

  •    Reply

   Oi, siellä eletään jännittäviä aikoja <3
   Kyllikki, minä sitten odottelen teitä ja osoiteen laitan viestinä sinulle, puhelinnumero on entinen ja jos unohtuu, niin Kirstinkammarin facebook-sivuilta löytyy molemmat 🙂
   Ilmoitathan sitten mimmoisen lapsen mummu sinusta tuli !

Leave a Comment